Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міжнародну трасу на Львівщині перекрили люди з плакатами польською мовою

Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
1/12
У Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, невідомі перекрили дорогу. Про це повідомили на Варта-1 у Фейсбук.

Люди з плакатами польською мовою перегородили рух на міжнародній трасі і запалили димові шашки. Організатори акції протесту, а також вимоги - невідомі. Поліція на місці. 

Як повідомив депутат Червоноградської міської ради Олександр Клімов, за словами учасників акції, таке перекриття дороги не буде довготривалим.

"Я проїжджав поруч і запитав учасників акції, з якою метою вони це організували. Відповідь була така, що сміття і далі горить, і це питання ніхто не вирішує", - зазначив Олександр Клімов.

Нагадаємо, що 12 березня, поліція Львівської області біля міста Мостиська затримала групу осіб, які мали намір перекрити дорогу на прикордонне містечко Шегині та провести мітинг на підтримку поляків в Україні.

Тоді повідомлялось, що було затримано 50 осіб. Організаторів учасники не назвали. Як розповідали ті, кого затримали - всі з Львівської області, кожен отримав гроші за участь в такій акції. Називалась сума 50 гривень.

Однак офіційна поліцейська версія  невдалого перекриття дорого 12 березня була така. Поліція Львівської області біля міста Мостиська дійсно зупинила автобус, в середині салону якого було 35 осіб, і вони мали при собі якісь плакати. Затримання людей, які були в автобусі - не було. Автобус зупинили, і на водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 121 КУпАП – порушення правил дорожнього руху.

Натомість експерти схиляються до того, що 12 березня була спроба провокації з боку російських спецслужб, які мають намір розпалити етнічний конфлікт  в українських регіонах, які межують із Польщею. 

Українські поляки мали закликати Польщу на допомогу - провокація в Шегинях


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ