Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До розстрілів на Майдані призвели накази очільників силових структур часів Януковича, - експертиза

Луценко оприлюднив на засіданні профільного комітету Верховної Ради дані експертизи, які встановили прямий причинно-наслідковий зв’язок між наказами колишніх керівників силових структур і загибеллю людей у центрі Києва 18-20 лютого 2014 року.

Накази керівників силових структур часів президентства Віктора Януковича призвели до розстрілів учасників Революції гідності. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає УНІАН.

За його словами, дані експертизи однозначно стверджують, що накази, дії, рішення Януковича та колишніх очільників МВС, СБУ, Державної прикордонної служби, Внутрішніх військ, Збройних сил були у прямому причинно-наслідковому зв’язку з настанням тяжких наслідків для громадян, які перебували 18-20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві.

Луценко наголосив, що йдеться про діяльність високопосадовців з підготовки та проведення 18-20 лютого в центрі Києва та в Україні антитерористичних заходів з використанням зброї і спецтехніки, а також особового складу.

Усе це «знаходиться у прямому причинно-наслідковому зв’язку з настанням наслідків у вигляді загибелі учасників масових зібрань та військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, спричиненням їм тілесних ушкоджень та пошкодження майна», - процитував генпрокурор висновок експертизи.

Як сказав Луценко, такий висновок матиме наслідком заочне слідство та засудження колишніх очільників силових структур.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ