Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Добродомов вимагає скасувати зміни до Закону про прокуратуру

Попри вимогу народних депутатів дотримуватись регламенту ВРУ при розгляді законопроекту Про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру» 2 липня його все ж ухвалили в другому читанні із грубим порушенням норм. Відтак є підстави вимагати його скасування. Про це заявив народний депутат України, лідер партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Повідомили в партії.

Він уже став одним зі співавторів постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 02 липня 2015 року про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень). Постанову зареєстровано у ВРУ.

«Під час пленарного засідання депутати неодноразово зверталися до голови ВРУ із заявою дотримуватись вимог Регламенту при розгляді цього Закону. Однак попри наші заяви відбулося грубе порушення регламентних норм. Зокрема частини третьої статті 48 регламенту. Відтак депутати мають право вимагати скасувати це рішення ще до підписання відповідного акту головою Верховної Ради України», - пояснив Дмитро Добродомов.

На думку народного депутата, прийняття постанови дозволить вжити дієвих заходів для  подальшого усунення порушень регламенту під час прийняття рішень ВРУ.

Також Дмитро Добродомов нагадав, що 2 липня також із порушенням регламенту було ухвалено й Закон про так звану реструктуризацію валютних кредитів.

«Якщо з причини порушення регламенту переголосують «кредитний» 1558-1-й Закон (а я підтримав цю ініціативу своїм підписом), то так само треба вчинити і з «прокурорським» Законом.  Це буде справедливо і чесно. Інакше матимемо практику подвійних стандартів», - наголосив народний депутат.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ