Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Доки ми не запровадимо нову систему - без монополії та корупції- вводити касові апарати для спрощенців не можна, - депутат

Народний депутат Оксана Продан пропонує або спростити процедуру адміністрування касових апаратів, або звільнити від їх використання платників єдиного податку. Повідомили в УДАРі.

За словами Продан, чинна система адміністрування касових апаратів є складною і корупційною. Вона монополізована, створює корупційні можливості для фіскалів та перекладає на плечі підприємців всі ризики, пов’язані з її обслуговуванням та можливими збоями при передачі звітності. В таких умовах є неприйнятним розширення сфери використання касових апаратів на найдрібніший бізнес.

"Спочатку потрібно створити прозору, побудовану на європейських принципах систему адміністрування касових апаратів, а вже потім зобов’язувати всіх спрощенців користуватися ними. Натомість, моя ініціатива щодо звільнення від корупції цієї сфери блокується, і при цьому переводять на касові апарати платників єдиного податку другої і третьої групи», – повідомила Оксана Продан.

28 листопада 2014 року нардеп разом зі співавторами з числа представників малого і середнього бізнесу зареєструвала законопроект №1088, яким пропонується мінімізувати всі корупційні ризики, пов’язані з обслуговуванням касових апаратів, але його не розглянув навіть профільний комітет парламенту.

«Оскільки Верховна Рада минулого скликання не розглянула аналогічний мій проект щодо ліквідації корупції та монополії в адмініструванні РРО, сьогодні я зареєструвала проект №1718, в якому пропоную відмінити введення касових апаратів для платників єдиного податку другої і третьої груп. Переконана: доки ми не запровадимо нову систему, без монополії та корупції, вводити касові апарати для спрощенців в жодному разі не можна», – зазначила Оксана Продан.

Депутат переконана, що наслідки розширення запровадження касових апаратів будуть вкрай негативними для малого бізнесу, української економіки, для споживачів, які за все це платитимуть.

«Це призведе до збільшення витрат підприємців, які змушені будуть заплатити за касові апарати, за обслуговування РРО, додатково оплачувати послуги бухгалтерів і платити штрафи без вини. В свою чергу, витрати підприємців будуть закладені у вартість товарів та послуг, що призведе до чергового підвищення цін для населення. Сподіваюся, що народні депутати це розуміють і підтримають один з проектів – демонополізацію обігу, обслуговування та контролю РРО (касових апаратів) або відміну введення касових апаратів для платників єдиного податку», – підсумувала Оксана Продан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ