Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Донецькі науковці у Львові обговорять проблему реінтеграції Донбасу

Донецькі історики Дмитро Білий, Оксана Міхеєва та політолог Станіслав Федорчук, які через російську агресію майже два роки тому залишили рідне місто й перебрались до Львова, говоритимуть про проблему відновлення українського суверенітету на тимчасово окупованих територіях східного Донбасу.

Дискусія відбудеться 23 лютого о 12:00 у прес-центрі Гал-інфо (пл. Міцкевича, 8).

Обговорення буде присвячено проблемним аспектам репрезентації Донбасу (хто має говорити від його імені) та шляхам політичної й культурної реінтеграції регіону до складу України.

Участь в дискусії візьмуть відомі донецькі науковці та громадські діячі, які виїхали з Донецька й майже два роки мешкають у Львові.

Передбачені доповіді:

Історик, професор Українського католицького університету Дмитро Білий матиме доповідь з теми «Донбас як міфологема та виклик» для української державності.

Громадський діяч, політолог та аспірант Інституту народознавства НАН України Станіслав Федорчук розповість про проблеми репрезентації регіону

Історик, професор Українського католицького університету Оксана Міхеєва виступить з доповіддю «Майбутнє окупованих територій України в оцінках добровільних учасників воєнного протистояння».

Модеруватиме дискусію редактор відділу політики ІА Гал-інфо Сергій Стуканов. Передбачувана тривалість заходу – 1,5 год. Після виступів доповідачів можна буде поставити запитання або виступити з короткою реплікою.

До участі у дискусії просимо зголоситися за телефоном 097 177 66 51. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ