Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Донецькі песики й котики одержали чергову тонну корму від львівської фірми Kormotech

Цього разу допомога надійшла у Новотроїцке, куди перебрався із окупованого Донецька завод вівчарок, а також в притулки Бахмута (раніше Артемівськ), Димитрова та Красноармійська.

Корм доставлено в рамках соціального проекту «Не залишай нас в АТО», ініційованого активістами в листопаді минулого року. 

Напередодні зимових свят фірма потішила сухими смачними дарунками вівчарок із племінного заводу "ДонСніко", який після початку війни переїхав з Донецька у селище Новотроїцьке. Населений пункт знаходиться майже на лінії розмежування, тому періодично потрапляє під обстріли

Завдяки активістам песики отримали місячний запас харчів. 

Опікується розплідником подружня пара - Валерія та Володимир, які займаються розведенням вівчарок не один рік. 

Сьогодні в розпліднику не лише благородні собачки. Крім особин із родоводом, від початку війни вони стали давати прихисток й приблудам, що залишилися без господарів. Намагаються підшуковувати їм нові родини. 

«За цей час ми підібрали 28 «значимих» вівчарок. Маю на увазі, що вони мали непогані задатки і з ними можна було працювати професійно, - розповідає Володимир. – Але були й інші, вже й не пригадаю, скільки їх було. Ми їх відгодовували, відновлювали впродовж 3-4 днів і віддавали». 

Володимир

Тепер всі вихованці «ДонСніко» мають смачний запас раціонів «Club 4 Paws», які пасують такій активній та енергійній породі, як вівчарка.

Валерія, яка займається питанням збалансованого харчування вівчарок, розповідає, що вихованці просто шаленіють від цієї партії раціонів.

«Вони б їх їли і їли! – говорить вона. – Коли надійшла партія і ми вивантажували мішки, то, здавалось, вівчарки всміхались, бо їм ці смаколики стільки щастя приносять, ви просто не уявляєте!»

Кінолог розповіла, що смачні запаси уподобали не тільки вівчарки, але й коти, що живуть у «ДонСніко», тож найближчий місяць для чотирилапих буде дуже смачним. 

За словами координатора проекту "Не залишай нас в АТО" Катерини Ковалюк, рішення допомагати тваринам прийшло одразу після початку війни. Люди втікали із зони бойових дій, лишали тварин напризволяще. Зачинялися зоомагазини, притулки. 

"Найбільш складно було емоційно… Дуже важко дізнаватись історії, які трапляються там із тваринами, як їх кидають господарі ледь не під обстрілами, як цих тварин, поранених і ледве живих від голоду, рятують волонтери… За цей час я пропустила через себе, напевно, сотні таких історій... Я на початках дуже багато плакала, коли говорила телефоном, або читала ці історії", - розповіла координаторка проекту. 

Нагадаємо, що за рік діяльності активісти ініціативи доправили на схід 25 тонн корму для тварин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ