Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Допомога тваринам у зоні АТО: за рік активісти відправили 24 т корму

Сьогодні, 12 листопада, Всеукраїнська ініціатива «Не залишай нас в АТО» святкує рік від початку роботи. За цей час на прифронтову та окуповану територію було відправлено 24 100 кг сухих кормів від компанії Kormotech, що спеціалізується на харчування тварин. У підсумку нагодовано понад 6 тисяч тварин у 15 містах Донбасу.

Через війну на Донбасі страждають не лише люди, але й тварини. Чимало людей, втікаючи від війни, були вимушені залишити своїх улюбленців на вулиці. З іншого боку, в охоплених війною містах було зруйновано систему опікування над тваринами та контролю над їх розмноженням.

12 листопада 2014 року компанія Kormotech започаткувала Всеукраїнську ініціативу «Не залишай нас в АТО», що мала на меті об’єднання зусилля активістів із тим, щоб допомогти тваринам вижити.

Протягом останнього року смачні та корисні вантажі безкоштовно отримували собаки і коти у притулках в Донецьку, Луганську, Макіївці, Горлівці, Волновасі, Новоазовську, Красноармійську, Димитрові, Рубіжному, Добропіллі, Маріуполі, Новотроїцькому, Бердянську та інших містах. Питання допомоги цим тваринам стало загальнонаціональним та об’єднало людей по всій країні, адже цей величезний запас сухого корму був створений спільними зусиллями з усіма, хто долучився і придбав акційні корми.

«З часу заснування «Не залишай нас в АТО» ми пізнали чудових людей, з якими зробили багато добрих справ, - говорить координатор ініціативи Катерина Ковалюк. - Довкола біди на Сході згуртувались власники тварин, волонтери, журналісти, представники зоомагазинів зі всієї України. А також згуртувалась команда Kormotech. Пишаюсь тим, що ми створили живий ланцюг допомоги. Крім безпосередньої допомоги кормами, вдалось прилаштувати десятки тварин і зібрати тисячі гривень для притулків та волонтерів».

Компанія продовжує роботу, допомагає притулкам, що переселились із небезпечних міст, та підтримує організації, які приймають тварин, евакуйованих з зони АТО. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ