Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Донецький ректор відмовився воювати за посаду

Професор Юрій Лисенко, обраний 10 грудня ректором Донецького національного університету, відмовився від посади за станом здоров`я.

Як повідомив сам Лисенко, він подав відповідну заяву в Міносвіти, тим самим знявши свою кандидатуру для затвердження на посаду ректора вузу.

За його словами, ті судові розгляди, які з 27 грудня 2010 року тривають в Окружному адміністративному суді Києва про законність виборів ректора в ДонНУ, можуть затягтися на тривалий термін і йому не вистачить здоров`я на "цей марафон".

"Так, подав заяву. Здоров`я немає, і я боюся, що я цей марафон не витримаю. Адже, ви можете собі уявити, що суд перенесли вже. І в мене такий стан зараз", - сказав Лисенко.

На уточнення кореспондента, чи написана заява "за станом здоров`я", відповів: "Казатимемо, що так".

Лисенко не бачить для себе перспектив у позитивному і швидкому розв’язанні ситуації, що склалася, тому вирішив відмовитися від своїх намірів стати ректором ДонНУ.

"Усі прогнозували, що цей марафон взагалі міг затягтися до вересня, і навіщо я ризикуватиму здоров`ям. Тим паче, я не побачив такої перспективи, яка може привести до ректорства", - зазначив професор.

Крім того, як підтвердила адвокат Лисенко Катерина Кутня, його дружина, проректор ДонНУ Тетяни Лев звільнилася з університету, написавши заяву "за власним бажанням".

Як відомо, 10 грудня конференція трудового колективу університету обрала Лисенка для затвердження на посаду ректора вузу.

15 грудня міліція провела обшук на квартирі Лисенка.

17 грудня прес-служба прокуратури Донецької області повідомила, що в Донецькому національному університеті проходять слідчі дії, пов`язані з порушенням кримінальної справи про розтрату майна посадовцями вузу.

При цьому прокуратура попросила "не пов`язувати факт порушення кримінальної справи з виборами ректора університету".

Увечері 17 грудня двоє невідомих збили з ніг і завдали кілька ударів у голову Тетяні Лев – дружині новообраного ректора. Жінка внаслідок нападу дістала струс мозку.

23 грудня адвокат Кутня повідомила, що Міносвіти заборонено підписувати контракт з новим ректором Донецького національного університету Лисенком.

Вона пояснила, що така заборона винесена Київським окружним адміністративним судом у зв`язку з тим, що прийнято до розгляду позов Олександра Користіна, який звернувся до суду, оскільки його кандидатура не була представлена в змаганні на місце ректора, повідомляє УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ