Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Допит Миколи Мартиненка перенесено на 18 січня

Колишній народний депутат України Микола Мартиненко не з’явився на допит до Національного антикорупційного бюро України 11 січня, як було попередньо погоджено. За словами адвоката Юрія Грабовського, поважна причина відсутності його клієнта – запланована зустріч із прокурором у м.Берн, Швейцарія. Про це Гал-інфо повідомили в Національному антикорупційному бюро України.

Зокрема, у клопотанні представника М.Мартиненка до НАБУ про відкладення слідчої дії (допиту) зазначається, що 7 січня 2016 року його клієнт отримав листа від швейцарських адвокатів про необхідність прибути до Берна для участі у зустрічі із Прокурором.

«Вказана зустріч запланована на 12 січня. Виходячи з цього швейцарськими адвокатами М.Мартиненка на 11 січня 2016 року було призначено зустріч для узгодження правової позиції. Таким чином він не має змоги прибути на допит в якості свідка з поважних причин і просить призначити допит на 19 січня 2016 року», - йдеться у клопотанні.

Враховуючи те, що візит М.Мартиненка до Швейцарії стосується тієї ж справи, яку розслідує НАБУ, у Бюро було прийнято рішення про перенесення допиту по двох кримінальних провадженнях на понеділок, 18 січня цього року.

Водночас зазначаємо, що у разі, якщо М.Мартиненко не з’явиться на допит втретє без поважної на те причини, НАБУ, відповідно до 139 статті Кримінально-процесуального кодексу України, розглядатиме можливість застосування примусового приводу.

Нагадуємо, Національне антикорупційне бюро України викликало колишнього народного депутата Миколу Мартиненка в якості свідка в рамках досудового розслідування у справах за фактом закупівлі ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уранового концентрату в австрійського товариства «STEUERMANN» Investitions – und Handelsgesellschaft mbH», а також за фактом одержання хабарів при закупівлі ДП «НАЕК «Енергоатом» обладнання у чеського акціонерного товариства «Škoda JS». Вперше Миколу Мартиненка було викликано на допит до НАБУ 29 грудня 2015 року, однак він не з’явився у зв’язку з хворобою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ