Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

“Доступні ліки” тепер можна шукати у новому онлайн-сервісі

Відсьогодні запрацював новий онлайн-інструмент на основі відкритих даних, який показує в зручному форматі, скільки аптек, що працюють за програмою «Доступні ліки», є в радіусі 7 кілометрів від кожного медичного закладу, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації у Facebook.

Скористатись інструментом можна за посиланням texty.org.ua/d/2019/medical_reform/#/apteky

Урядова програма «Доступні ліки» передбачає, що пацієнт, який підписав декларацію із сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою. Станом на 1 листопада, за даними НСЗУ, вже понад 7 700 аптек приєдналися до програми. Це – приблизно 30–35% від загальної кількості аптек в Україні.

Новий онлайн-інструмент буде корисним:

пацієнтам, оскільки дозволяє знайти найближчу до лікарні аптеку й отримати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки»

місцевій владі й бізнесу, адже на візуалізації чітко видно «білі плями» в аптечній інфраструктурі.

Інструмент створено Агенцією журналістики даних Texty.org.ua у співпраці з НСЗУ Національна служба здоров'я України і Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ