Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДПА хоче обладнати всі касові апарати GPS-системами?

ДПА розробляє нові технічні вимоги до касових апаратів. Про це сьогодні, 27 листопада, під час наради регіональної Міжвідомчої оперативної групи з питань протидії корупції у Львові повідомив депутат Львівської міської ради Теодор Дяків. За словами Дяківа, до нього звернулися представники ДПА України з проханням допомогти розробити нові правила, згідно з якими кожний касовий апарат мають обладнати GPS-системою.

Т. Дяків стверджує, що через GPS-систему інформація про найменшу торгову операцію надходитиме в районну податкову, потім в обласну і ДПА України.

«Ну, для чого податковій знати, що десь у Жмеринці щойно було продано відро чи швабра?», – зазначив депутат, який вважає, що потрібно упередити таке нововведення.

Водночас Т. Дяків вбачає корупційні діяння з боку структур, що лобіюють запровадження нових технічних вимог до касових апаратів, адже внаслідок їх реалізації, на думку депутата, три приватні фірми – дві київських і одна львівська, що виробляють касові апарати, – отримають велике замовлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ