Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДПА заборгувала 88 млн. грн. львівським підприємствам

Державна податкова адміністрація найбільше заборгувала у Львівській області НПК „Галичина” та Львівському авіаремонтному заводу. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник.
„У Львівській області у 10 разів менше відшкодовано податку на додану вартість, ніж у Донецькій області. Це відбувається попри те, що Львівська область на 120% виконує свої зобов’язання щодо сплати податків, натомість Донецька лише на 52%. На сьогодні на Львівщині протерміновано відшкодування ПДВ  на суму 88 млн. гривень. Крім того, використовується індивідуальний підхід у відшкодуванні підприємцям ПДВ. Підприємства у такий спосіб втрачають обігові кошти, які могли б інвестуватись у розвиток. Для прикладу Авіаремонтному заводу не відшкодовано ПДВ у розмірі 5 млн. гривень, а авіаремонтний ринок надзвичайно жорсткий. Таким чином Львівське підприємство втрачає свою конкурентоздатність” – сказав Петро Олійник.
За його словами, це питання було обговорено на нараді у Президента, в якій взяли участь голова Державної податкової адміністрації України, голови облдержадміністрацій, представники великих підприємств, а також голова Європейської бізнес асоціації. За підсумками наради була створена комісія, яку очолює голова ЛОДА . Також до складу комісії увійшли представники ДПА, КРУ, підприємці, представники правоохоронних органів.
„Для того, щоб зробити процес роботи комісії максимально прозорим Президент доручив проводити усі засідання комісії за участю ЗМІ без попередньої акредитації. Перше засідання комісії буде проведено протягом тижня” – додав голова ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ