Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дрогобич: Відкрито оновлений Полоністичний центр при університеті

20 вересня в Дрогобичі відкрили оновлений Полоністичний центр при університеті. Він є провідним осередком розвитку українсько-польських зв'язків у регіоні.

У середу, 20 вересня, в Дрогобичі відбулося урочисте відкриття простору Полоністичного науково-інформаційного центру імені Ігоря Менька на базі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Сам центр функціонує вже 20 років і є провідним осередком розвитку українсько-польських зв'язків та полоністики у Західній Україні. За роки діяльності тут проведено 10 міжнародних фестивалів Бруно Шульца, 25 наукових конференцій та здійснено низку інших культурно-освітніх проектів.

На урочистостях були присутні почесні гості з Польщі: сенатор Галина Бєда, консул Наталія Рудчик, заступник мера Битома Станіслав Корман. Українську сторону представляли керівники області та міста, ректорат університету.

"Це великі можливості для студентів-полоністів. Вітаю Віру Меньок та Гжегожа Юзефчика - фундаторів центру. Їхня праця є важливою для розвитку українсько-польських зв'язків", - прокоментував голова Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Оновлений центр має сучасну матеріально-технічну базу та одну з найбільших в Європі бібліотек полоністики. Цього року 30 студентів університету пройшли навчання у Польщі за програмою Erasmus+.

Під час заходу вшанували пам'ять загиблих у війні захисників України. Пролунали гімни обох країн у виконанні місцевого хору. Церемонія стала черговим кроком у зміцненні українсько-польської дружби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ