Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дрогобич втретє відвідала делегація з Шербурга

У Дрогобич завітала делегація із Франції, яка привезла черговий гуманітарний вантаж для громади міста та ВПО. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Фото: Дрогобицька міська рада

Візит французьких доброчинців відбувся за сприяння благодійної організації “Місія за Україну” та її безпосереднього засновника Олександра Мисишина.

Від початку повномасштабного вторгнення Дрогобич веде активну роботу в напрямку налагодження міжнародних зв’язків. Як наслідок – місто Котермака отримувало та отримує численні гуманітарні конвої від різних європейських країн: Польщі, Хорватії, Швейцарії, Іспанії, Греції тощо.

Не виключенням є і Франція. Так, Французькі партнери із міста Шербург уже втретє завітали в Дрогобич, щоб підтримати осіб з-поміж ВПО та посприяти їхній інтеграції в громаду міста. До допомоги місту Котермака долучились як окремі громадяни, так і організації міста Шербург і мерії Peyrolles en Provence, Асоціація “Елан Солідарність Україна”, а також багато компаній з Шербурга, Шербурська лікарня, приватні особи міста та члени їхніх сімей.

Найперше представники французького міста Шербург зустрілись з головою Дрогобицької громади Тарасом Кучмою, заступником міського голови з соціальних та гуманітарних відносин Юрієм Кушликом та директором КУ “Інститут міста Дрогобича” Володимиром Кондзьолкою. Гості від імені французького народу висловили підтримку Україні у боротьбі з російськими агресором.

Вже третій раз поспіль місто Котермака отримує від французької делегації необхідні речі: спочатку це були продуктові набори, одяг та ліки для ВПО. Під час другого візиту – генератори, тепер закордонні партнери привезли – їжу, медикаменти, грілки тощо.

"Щиро вдячний за вашу підтримку та за те, що уже втретє відвідуєте наше місто і допомагаєте його мешканцям з-поміж ВПО. Усі ваші гуманітарні конвої є дуже цінними для нас – адже закривають актуальні потреби часу. Завдяки генераторам, які ви привезли минулого року, ми закрили низку потреб і наші навчальні заклади мали змогу їх використовувати під час блекаутів. Ми продовжуємо боротьбу із окупантом і віримо в нашу перемогу. Дякуємо, що на шляху цієї боротьби ви з нами. Мрію про той час, коли Україна відновить сили і ми зможемо приїхати до Вас, і допомогти тим, хто сьогодні підтримує нас", – наголосив мер Дрогобича Тарас Кучма. 

Окрім цього, міський голова Дрогобича поінформував міжнародних партнерів про те, що в Дрогобицькій громаді здали в експлуатацію уже два будинки для проживання ВПО. Один – у Стебнику, інший у місті Котермака. Як наголосив Тарас Кучма – оселі для ВПО здають із усім необхідним для комфортного проживання людей: ремонтом, меблями та побутовою технікою.

Французькі партнери зацікавились, чим ще можуть допомогти в питанні облаштування новозбудованих осель для ВПО та пообіцяли закрити актуальні потреби людей.

Окрім цього, Тарас Кучма висловив пропозицію, що зважаючи на часті повітряні тривоги, учням Дрогобича доводиться по кілька годин перебувати в укриттях тож є необхідність у сучасних гаджетах – ноутбуках та комп’ютерах.

Французькі гості пообіцяли посприяти і в цьому питанні.

На завершення зустрічі відбувся символічний обмін подарунками. Французькі партнери подарували міському голові Дрогобича картину із зображенням національного знамена. Народний чоловічий камерний хор «Боян Дрогобицький» виконав різдвяні колядки, як прояв гостинності та уваги до французької делегації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ