Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Другий раунд звільнень: Meta скоротить ще 10 000 робочих місць

Компанія Meta Platforms оголосила у вівторок, що скоротить 10 000 робочих місць цього року, тим самим ставши першою великою технологічною компанією, яка оголосила другий раунд масових звільнень, оскільки галузь готується до глибокої економічної кризи.

Про це пише американське видання Reuters.

Після цієї новини акції Meta підскочили на 6%. Очікувані скорочення робочих місць є частиною реструктуризації, яка призведе до того, що компанія скасовує плани найму на 5000 вакансій, згортає проєкти з нижчим пріоритетом і «зрівнює» рівні середнього менеджменту.

Перші масові звільнення відбувалися у компанії восени, що  призвело до ліквідації понад 11 000 робочих місць, або 13% робочої сили на той час, після бурхливого найму, який подвоїв кількість співробітників станом на 2020 рік.

Як пише видання, занепокоєння щодо економічного спаду через зростання відсоткових ставок спровокували серію масових скорочень робочих місць у корпоративній Америці в останні місяці. За даними сайту відстеження Layoffs.fyi, технологічні компанії лідирують, звільнивши понад 290 000 працівників з початку 2022 року.

У зверненні до персоналу Цукерберг сказав, що більшість нових скорочень буде оголошено протягом наступних двох місяців, хоча в деяких випадках вони триватимуть до кінця року.

«Протягом більшої частини нашої історії ми спостерігали стрімке зростання прибутку рік за роком і мали ресурси, щоб інвестувати в багато нових продуктів. Але минулий рік став принизливим тривожним дзвіночком», — написав Цукерберг.

«Я думаю, що ми повинні підготуватися до того, що ця нова економічна реальність триватиме багато років», - додав він.

Цукерберг також зазначив, що планує ще більше скоротити команду рекрутингу, яка вже сильно постраждала під час осінніх звільнень. Про реструктуризацію технологічної групи буде оголошено наприкінці квітня, а скорочення бізнес-груп відбудуться в травні.

У той же час Meta вливає мільярди доларів у свій орієнтований на метавсесвіт підрозділ Reality Labs, який втратив 13,7 мільярда доларів у 2022 році, і інвестує в інфраструктуру для підтримки використання свого штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ