Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ДТП через буйвола: львівські нейрохірурги врятували 18-річного хлопця

18-річний студент, який постраждав у смертельній ДТП за участю буйвола, одужує. Хлопець отримав складну черепно-мозкову травму, а рятували його нейрохірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Лікарня святого Пантелеймона

Аварія трапилася 30 вересня у Львівському районі. Того ранку студент Львівської політехніки Максим Андрейко вирушав з другом із рідного містечка Угнів на навчання до обласного центру. Підвозив хлопців водій легкового авто. Була 6 ранку. Поблизу села Річки раптово на дорогу вискочив буйвол. Через погану видимість водій не встиг зреагувати. Він загинув на місці.

На Львівщині через корову загинув чоловік, ще двоє людей у лікарні

Максим не пам'ятає моменту зіткнення. Він опритомнів лише, коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. Поруч лежав буйвол. А автівка від зіткнення з твариною, вагою майже тонну, була у кюветі вщент розтрощена.

«Максим надійшов до нас через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Ми терміново провели комп'ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2*2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту», – каже Остап Федорко, керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення лікарні святого Пантелеймона.

Зараз Максим почувається ліпше, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ