Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

„Дударик” виступить з різдвяним концертом у Львівській філармонії

Львівська хорова капела „Дударик” 23 та 24 січня виступить у філармонії з концертом „Соборна Коляда” - про це сьогодні під час прес-конференції розповів директор та диригент Львівської державної чоловічої хорової капели "Дударик" Дмитро Кацал.

З різдвяним концертом хорова капела „Дударик” виступає кожного року, проте цьогорічний оновили на 90%. „Учасники капели самі приносили колядки, вносили пропозиції до програми. Звісно колядки були оброблені, зазнали певної трансформації, осучаснення”, - розповів Дмитро Кацал. Репертуар концерту охоплює події усього різдвяного циклу - від Миколая до Йордану. 80% матеріалів опрацьовували львівські композитори, а решту - самі учасники капели. Спеціально до концерту написали твори Ростислав Демчишин, Олександр Козаренко та Богдана Фроляк. Як зазначив композитор Ростислав Демчишин, для того, щоб писати для хору, потрібно мати неабиякий досвід.
Під час концерту на сцену вийде 65 дудариків, які виконуватимуть одну четверту програми. Решту три четверті співатимуть окремі капельні групи та солістка хору Наталка Половинка.
Наприкінці 2009 року планується запис CD-диску цієї програми. „Програма має відлежатися, а потім ми її доопрацюємо і в грудні запишемо”, - прокоментував Дмитро Кацал.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ