Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два райони Львівщини повністю позбулися комуністичних пам’яток

Цього тижня у Золочівському і Яворівському районах демонтували останні пам’ятки комуністичного режиму. Так, на Золочівщині таких пам’яток налічувалося 51, а на Яворівщині – 26.

Про це повідомили в ЛОДА.

«Дякую Золочівському і Яворівському районам за якісно проведену роботу та демонтаж пам’яток тоталітарного минулого, які прославляють радянську владу, у встановлені строки.

Закликаємо громади області до кінця року провести перевірки щодо виявлення пам’яток комуністичної доби та демонтувати їх, адже процес декомунізації є дуже динамічним і з часом на територіях громад виявляють пам’ятки, про які раніше не було відомо. Декомунізація в області має завершитися до кінця року», – зазначив перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик.

Додамо, що завтра, 16 листопада, у Львівській ОВА  відбудеться засідання обласної робочої групи з питань декомунізації, під час якого заслухають представників громад, де досі є об’єкти, пов’язані з радянським режимом.

Як розповів директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОВА, член робочої групи Юрій Горун, загалом на Львівщині залишилось орієнтовно 30 комуністичних пам’яток.

«Найгірша ситуація у Лопатинській та Сокальській громадах на Червоноградщині. Зокрема, у Лопатинській громаді ще 13 об’єктів підлягають демонтажу.

У Львівській області загалом залишилось орієнтовно 30 пам’яток комуністичного режиму у 5 районах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ