Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два спиртові заводи Львівщини продадуть з аукціону

Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажу майна ДП "Укрспирт", до якого потрапили два спиртові заводи Львівщини.Про це повідомили 4 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото ілюстративне

Так, 17 грудня має відбутися аукціон з продажу Воютицького МПД та зберігання спирту, що у селі Воютичі Львівської області. Стартова ціна об'єкта приватизації складає 32 мільйони гривень.

Переможець аукціону отримає цех розливу, виробництва концентрату квасного сусла і полісолодових екстрактів, будівлю насосної станції води, варочне і дріжджебродильне відділення, та інше майно.

Детальніше тут.

На 24 грудня призначили аукціон з продажу Великолюбінського МПД та зберігання спирту, що у селищі Великий Любінь Львівської області. Стартова ціна об'єкта приватизації складає майже 30 мільйонів гривень.

До переліку активів, що виставляються на аукціон, внесено спиртобазу, електропідстанцію, бродильний і варильний цехи, цех зрідженої вуглекислоти, подрібнення сировини, переробки риби і повітряних зерен рису.

Детальніша інформація за посиланням.

Нагадаємо, старт реформі спиртової галузі дав Президент України Володимир Зеленський — 23 жовтня 2019 року Президент подав до Верховної Ради законопроєкт щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва етилового спирту, за який пізніше проголосували народні депутати.

1 липня 2020 року, згідно з Законом, в Україні було скасовано державну спиртову монополію. Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також проводити повну лібералізацію експорту спирту з України. А з 1 липня 2021 року, згідно з Законом, ліцензію на оптову торгівлю спиртом зможуть отримати й побудовані «з нуля» спиртові заводи.

З інформацією про приватизацію об’єктів спиртової галузі можна ознайомитися на спеціальній сторінці сайту Фонду державного майна України за  посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ