Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двох російських окупантів захоплено в полон на роботинському виступі - Лиховій

Минулої доби втрати противника в операційній зоні Сил оборони півдня становлять 89 людей, серед них 41 вбитий, 46 поранених, 2 полонених.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Ці двоє полонених узяті в полон саме на роботинському виступі. У районі Роботиного наші нацгвардійці захопили штурмовика-мотострілка з 42 мотострілецької дивізії південного військового округу, у якого постійний пункт дислокації - станиця Калинівська (Чеченська Республіка). І другий невдаха - десантник із т.зв. 108 окупантського козачого десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії з місцем дислокації Новоросійськ", - розповів він в ефірі телемарафону.

Речник розповів, що росіяни намагаються атакувати на запорізькому напрямку, як правило, невеликими піхотними групами (силами до одного піхотного відділення - це до 12 людей). Зокрема, вчора здійснили три спроби, успіху не мали, відійшли на попередні позиції. В українських сил втрат позицій не допущено, додав Лиховій.

"Якщо ми говоримо про село Роботине, яке вже давно не можна називати населеним пунктом, це зруйнована вщент територія, де дуже складно тримати оборону, і воно переважно є сірою зоною. При цьому на велику глибину оборони ця територія насичена нашими підрозділами, які ефективно виконують бойові завдання", - зазначив він.

Також речник наголосив, що ознак формування наступального угруповання ворога на запорізькому напрямку не виявлено.

Говорячи про Херсонську область, Лиховій зазначив, що українські воїни ведуть активну бойову роботу на плацдармах на лівобережжі Дніпра, "там наша оборонна операція триває".

"Наші воїни продовжують виконувати бойові завдання на тих позиціях, які вони зайняли поблизу н. п. Кринки. Можу сказати одразу про бойову роботу на цих плацдармах, вона є ілюстративною: в районі н. п. Козачі Лагері за вчора було вражено й знищено 1 авто, 4 гармати й гаубиці росіян, зокрема "Мста-Б". А за попередні три дні було знищено 3 російські танки, станцію РЕБ "Гроза", ще кілька гаубиць, польовий пункт зберігання боєприпасів, міномет та іншу бойову техніку", - поінформували в ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ