Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двох травмованих туристів вже спустили з гори Піп Іван

Як інформують у прес-службі ДСНС України, 22 лютого о 20 год. 30 хв. до 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи ПРВ с. Явірник СПРЧ АРЗ СП (г. Піп Іван) за допомогою звернулась група туристів в кількості 8 чоловік, які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський

Двоє туристів загинули на горі Піп Іван

Об 11 год. 10 хв. 23 лютого пошуково-рятувальна група ДСНС прибула до рятувального поста на г. Піп Іван для супроводу туристів та транспортування тіл загиблих. На даний час пошуково-рятувальна група ДСНС разом з туристами очікують покращення погодних умов для початку спуску. В горах спостерігається ускладнення погодних умов: температура повітря 22 градусів морозу, сильний вітер,нульова видимість снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 метрів. 

О 13 год. 30 хв. рятувальною групою розпочато транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван двох туристів, які найбільше потребують допомоги. На посту з рештою туристів залишилися три рятувальники Явірницького  ПРВ та 1 волонтер.

О 15 год. 45 хв. з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги першого потерпілого.

О 16 год. 19 хв. гірськими рятувальниками передано працівникам швидкої медичної допомоги другого потерпілого туриста з гори Піп Іван. 

Потерпілих з гіпотермією та обмороженням кінцівок і обличчя направлено у Верховинську ЦРЛ.

У зв'язку зі складними  погодними умовами спуск решти туристів планується виконати 24 лютого.

Для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори залучено рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського ПРВ СПРЧ АРЗ СП в кількості 34 чол. о/с та 6 од. техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ