Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Двоє представників Львівщини вибороли ліцензії на зимові паралімпійські ігри

Представники Львівського регіонального центру "Інваспорт" Василь Кравчук та Павло Баль завершили зимовий змагальний сезон 2021 у першій десятці світового рейтингу лижників та біатлоністів з інвалідністю. Про це повідомили 29 березня Гал-інфо у пресслужбі Управління молоді та спорту Львівської ОДА.
Фото Управління молоді та спорту Львівської ОДА

Такий результат дозволяє спортсменам потрапити на зимові паралімпійські ігри в Китаї, що відбудуться у 2022 році.

До рейтингу сумувались результати двох етапів кубків світу з лижних перегонів та біатлону.

"На зимові паралімпійські ігри отримують право потрапити 17 найкращих спортсменів з цього рейтингу. Наші хлопці завершують сезон у першій десятці, що є дуже потужно та передбачає однозначне потрапляння на Паралімпіаду", – пояснює керівник Львівського центру "Інваспорт" Володимир Любіжанін.

Відтак, 24-річний Василь Кравчук зі Сколівщини опинився на 3 позиції рейтингу. Біатлоном та лижними перегонами Василь займається вже не один рік. В Інваспорт прийшов після важкої аварії. Василя тренує Володимир Любіжанін.

Павло Баль з Мостищини завершив сезон на 7 позиції світового рейтингу. До львівського "Інваспорту" прийшов після високої ампутації кінцівок. Тут йому запропонували кілька видів спорту, однак обрав саме лижні перегони та біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

Заувжимо, на зимових паралімпійських іграх у Китаї розіграють 80 комплектів

нагород у 5 видах спорту. Тут очікують понад 3 тисячі спортсменів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ