Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор Львівського радіоремонтного заводу придбав авто вартістю 950 тис. грн

Військовою прокуратурою Західного регіону України проведено вивчення додержання службовими особами державного підприємства «Львівський радіоремонтний завод» вимог Закону України «Про запобігання корупції». Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Зокрема, у ході опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено несвоєчасне повідомлення директором ДП «Львівський радіоремонтний завод» про суттєві зміни у майновому стані.

Установлено, що 13 травня 2017 року вказана посадова особа придбала автомобіль вартістю 950 тис грн.

У зв’язку з цим останній упродовж 10 діб мав повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані. Утім, повідомив про це тільки 29 липня поточного року, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

31 липня 2017 року військовою прокуратурою регіону спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області Нацполіції України стосовно директора складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, який направлено до суду для розгляду по суті.

Додамо, що державне підприємство «Львівський радіоремонтний завод» входить до структури державного концерну "Укроборонпром". Сфера діяльності: капітальний ремонт радіолокаційних станцій розвідки повітряних цілей.Підприємство було організоване у листопаді 1944 року на базі окружних майстерень з ремонту артилерійського та стрілецького озброєння. На початку 50-их років було перепрофільоване і у теперішній час є центральним заводом з ремонту радіолокаційних станцій загального виявлення повітряних цілей та радіолокаційних запитувачів щодо державної належності повітряних цілей. Керівник підприємства - Заіка Олександр Олексійович.

Принагідно нагадаємо, що 14 липня Президент України Петро Порошенко  відвідав Львівський бронетанковий завод, де зробив заяву, що нікому не дозволить «гріти руки на поставках до Збройних сил України».

Того ж дня, 14 липня,  за інформацією прес-служби Національного антикорупційного бюро України, детективи цього ж таки НАБУ затримали низку посадових осіб ЗСУ, а також директора і заступника ДП «Львівський бронетанковий завод». Затримали за  підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

17 липня керівництво ДК «Укроборонпром» відсторонило від виконання своїх обов’язків директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа на час проведення розслідування Національним антикорупційним бюро України (НАБУ). Обов’язки керуючого покладено на одного з заступників – Олександра Гофнара. Про це повідомили в прес-службі Концерну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ