Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор Личаківського цвинтаря залишає за собою право оскаржити наказ про звільнення

Директор Личаківського цвинтаря Ігор Гавришкевич у коментарі Гал-інфо заявив, що він залишає за собою право оскаржити відповідно до чинного законодавства наказ про своє звільнення.

Ігор Гавришкевич заявив, що наказ про його звільнення підписала начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко, він датований 09.11.2012 і має номер 67К. «І якщо Лілія Онищенко заперечує цей факт, то вона лукавить. Інша річ, що на цей час я перебуваю на лікарняному. З наказом мене ніхто не ознайомлював, і таке звільнення є грубим порушенням чинного трудового законодавства», - зазначив Ігор Гавришкевич.

«У Ігоря Гавришкевича закінчився контракт, і нині він перебуває на лікарняному», - повідомила тим часом Гал-інфо сама Лілія Онищенко.

Вона також додала, що питання подальшого перебування Гавришкевича на посаді директора музею «Личаківський цвинтар» вирішуватиметься.

Гавришкевич, однак, наголосив на ще одній обставині. Його на посаду директора Личаківського цвинтаря було призначено розпорядженням міського голови Львова: «І тепер така ситуація, що чинними є і розпорядження про моє призначення, яке ніхто не скасовував, і наказ про моє звільнення». 

Ігор Гавришкевич додав, що в наказі не вказано жодної причини. За його словами, посилання на закінчення контракту є з правового погляду незаконним, оскільки у випадку його контракту йдеться про погіршення умов найму, що знову ж таки заборонено законом.

Водночас Ігор Гавришкевич підтвердив, що одним із пунктів наказу про його звільнення виконувачем обов'язків директора комунального підприємства Личаківського цвинтаря призначено Івана Оліярника.

За оперативною інформацією Гал-інфо, звільнення Ігоря Гавришкевича міг пролобіювати директор ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» Василь Глова.

Також нагадаємо, що раніше вчинялися спроби забрати від ЛКП «Личаківський цвинтар» вельми прибуткову послугу поховання, залишивши йому лише музейну справу.

Фото io.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ