Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директора ІМЗО звільнили через ситуацію з підручниками

Директорку Інституту модернізації змісту освіти Наталію Вяткіну звільнено з посади через доведення ситуації з друком підручників до патової. Про це у своєму Facebook повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, друк підручників для 4 та 7 класів, який минулого року не був здійснений вчасно, тепер може позначитись на вчасному друку підручників для 8 класів цього року.

«Слід визнати - Міносвіти та Інститут модернізації змісту освіти минулого року не просто не зробили вчасно свою частину роботи, а довели ситуацію до патової. Це має свої кадрові наслідки - директорка ІМЗО звільнена», - зазначила Лілія Гриневич.

Вона повідомила, що зараз процес друку підручників для 4 та 7 класів розблокований, оскільки місцева влада отримала дозвіл робити передоплату видавництвам.

«Останні два роки показали, що існуючий порядок відбору підручників є надзвичайно проблематичним і нераціональним, ще й проводився з численними відхиленнями,- починаючи від невчасного друку і закінчуючи тим, що далеко не всі вчителі отримали ті підручники, які замовили», - наголосила міністр.

Гриневич також підкреслила, що порядок відбору підручників запроваджувався з метою встановити плюралізм, конкуренцію і пріоритет вибору підручника вчителями, але за результатами не призвів ні до покращення якості підручників, ні до якіснішого відбору.

«Ми маємо врахувати цей факт і принципово змінити процедуру, встановивши нові критерії того, якими мають бути сучасні підручники. І це буде зроблено - конкурс на відбір підручників для 9 класу пройде на інших засадах, де основною метою буде підвищення якості підручника. Ми пропишемо відповідні вимоги», - зазначила міністр.

«Тому сьогодні я приношу свої вибачення учням 4 та 7 класів за те, що вони вчилися рік без повного забезпечення підручниками, вчителям - за те, що не всі з них отримали ті підручники, які замовили. Я поставила завдання, щоб з підручниками для 8-го класу (нинішнього багатостраждального 7-го) це не повторилося. Питання на моєму особистому контролі», - наголосила Лілія Гриневич.

Osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ