Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директорів шкіл області навчатимуть організовувати здорове харчування у закладах

До січня триватиме перехідний період, визначений Кабінетом Міністрів для закладів, аби ті змогли підготуватись до запровадження нових норм харчування у своїх школах. Нові норми покликані внести чимало змін у шкільне меню, відтак на місцях ретельно до цього готуються.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує Департамент освіти і науки Львівської ОДА.

У департаменті ухвалили рішення організувати серію семінарів для керівників шкіл, адже відповідальність за харчування у школах покладено перш за все на директорів.

«Ми розпочинаємо онлайн навчання для керівників, у яку входитимуть навчання різним нюансам організації харчування дітей. До наших онлайн курсів ми залучили директорку Жовтанецького опорного закладу Жанну Король, яка має певний досвід у питанні організації харчування, облаштуванні харчоблоку і напрацювання щодо складання меню за рецептурником Євгена Клопотенка», - розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Ірина Сислюк.

У межах навчання для директорів розглянуть нормативно-правову базу, санітарний регламент, зміни щодо норм харчування, проведуть тренінг із визначення енергетичної цінності страв, складатимуть чотиритижневе меню тощо.

«Згідно із дослідженням Асоціації дієтологів України, дітлахи вживають значно більше солі та цукру, ніж це можна робити без шкоди для здоров’я. Майже 20% підлітків мають надлишкову вагу. Звісно, є багато причин цієї проблеми, але одна із них – це здорове харчування. Приємно тішить, що питання здорового харчування нарешті зрушило з мертвої точки, однак складання нового меню – дуже непросте завдання. Воно вимагає не лише кропіткої роботи, а й спеціальних знань», - наголосила Жанна Король.

Навчання розпочнуть з 27 жовтня. Цього тижня у семінарах візьмуть участь директори шкіл Стрийського та Самбірського районів. Поетапно таким навчаннях охоплять керівників усіх шкіл області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ