Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Дитяча лікарня Львова отримала обладнання для лікування дітей з ЛОР-захворюваннями

Безболісно діагностувати, більш якісно і вчасно лікувати тепер зможуть лікарі-отоларингологи міської дитячої клінічної лікарні на вул. Орлика завдяки перемозі у проєкті Громадського бюджету № 60 "Щасливий, бо дихаю вільно". Про це повідомили 19 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото Дитяча лікарня на Орлика. Львів

До лікарні уже приїхало сучасне обладнання – гнучкий ендоскоп, хірургічний лазер та мікроскоп, що значно покращить надання висококваліфікованої медичної допомоги усім дітям міста Львова та області. Про це повідомив головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

ʺЗахворювання ЛОР – органів у дітей посідають одне з перших місць серед патології дитячого віку. Саме тому основною метою реалізації даного проєкту стала рання та своєчасна діагностика ЛОР-патології, можливість візуалізації патологічних станів з фото- та відеофіксацією, мінімізація перебування у лікарні після оперативних втручань та, відповідно, запобігання розвитку можливих ускладнень. Важливість своєчасної діагностики та лікування патології органів носоглотки у дітей є вкрай важливим, оскільки хронічне загострення цих захворювань призводить до гіпоксії мозку, неврологічних відхилень, сприяє розвитку алергічних хвороб, деформації обличчя, стоматологічних проблем та іншеʺ, - пояснив Дмитро Квіт.

Як розповіла завідувачка отоларингологічного відділення лікарні Тетяна Заброварна, відтепер за допомогою сучасного цифрового гнучкого відеоназофарингоскопу стане можливим абсолютно безболісний та безпечний огляд носа, носової порожнини, носоглотки, глотки, гортані та голосових складок, діодний лазер допоможе реалізувати хірургію одного дня і зменшити ризик післяопераційних кровотеч, оглядовий мікроскоп допоможе виявити на ранньому етапі різні гострі та хронічні захворювання вух, які виникають у дитячому віці та можуть суттєво вплинути на якість життя вже дорослої особи.

ʺМи щиро дякуємо усім, хто долучився до реалізації цього проєкту, хто підтримував, допомагав, вболівав і голосував. Ваш вклад у розвиток сучасної отоларингології у місті Львові є неоціненний. Але головне, що наші діти зможуть отримувати своєчасну і максимально безболісну медичну допомогу, що пов’язана з захворюваннями ЛОР-органівʺ, - додали координатори проєкту, лікарі-отоларингологи Мар’яна Черкес та Соломія Герега.

Нагадаємо, громадський проект ʺЩасливий, бо дихаю вільноʺ став переможцем серед малих громадських проєктів Шевченківського району міста Львова. Вартість реалізації проекту – 590 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ