Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Джемілєву вручили орден за боротьбу з "фашизмом у Росії"

Одному з лідерів кримсько-татарського народу, депутату Мустафі Джемілєву вручили орден "За заслуги в боротьбі з фашизмом у Росії" від Міжнародної антипутінської коаліції "Стоп фашизм у Росії".

Орден вручав один із координаторів цієї організації Герман Обухов у Києві в Українському кризовому медіа-центрі 8 лютого.

Він сказав, що російська пропаганда посварила два народи, щоб помститися за Майдан, вона бреше про "фашизм" в Україні, тоді як "фашизм сьогодні в Росії – і більше ніде".

Обухов відзначив внесок Джемілєва у спротив анексії Криму Росією й у розвиток демократії в Україні.

А Джемілєв зазначив, що на момент початку війни армія України була слабкою й у неї була інфільтрована російська розвідка, від якої армія й зараз не до кінця "очистилася".

Він нагадав про злочини тоталітарного режиму в СРСР: Голодомор в Україні й Казахстані, депортацію й геноцид, етнічні чистки народів, а також сотні тисяч людей, відправлених у табори смерті.

"Після чергової кривавої авантюри СРСР в Афганістані Західний світ наклав на СРСР жорсткі економічні санкції, що призвело до розпаду всієї комуністичної системи", - сказав Джемілєв.

За його словами, була надія, що Росія стане демократичною державою, але "розквіт шовіністичних мілітаристських організацій, переслідування інакомислення, криваві війни, віроломний напад на Україну – усе це свідчить, що в цій країні мало що змінилося".

Джемілєв зазначив, що й після завершення Другої світової війни в СРСР "ідеологія нетерпимості до інакомислення мало чим відрізнялися від італійського фашизму чи німецького нацизму".

А в часи перебудови, нагадав він, однією з перших і масових створили шовіністичну організацію "Пам'ять".

"На зміну соціалістичній ідеології приходила ідеологія національної вищості. Росією було вчинено криваві злочини проти чеченського народу, грузинського, українського, а тепер і сірійського народів", - сказав Джемілєв.

"Обов’язок кожного громадянина, незалежно від його національності й країни проживання, – внести вклад у боротьбу із російським фашизмом – злом, яке загрожує світовому порядку", - вважає він.

Міжнародна антипутінська коаліція "Стоп фашизм у Росії" об’єднує активістів та організації з 16 країн.

Орден "За заслуги в боротьбі з фашизмом у Росії" торік вручили "кіборгу" Рахману – майору Андрію Гречанову, командиру відділення розвідки 81-ї бригади ЗСУ. Такий же орден отримала українка Надія Савченко, яку судять у Росії.

"Українська правда"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ