Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Джо Байден у п'ятницю відвідає Польщу: про що говоритимуть із Дудою

Цієї п'ятниці президент США Джозеф Байден планує поїхати до Варшави після самітів НАТО, ЄС та G7, щоб обговорити з президентом Польщі Анджеєм Дудою про вторгнення Росії в Україну

Про це інформує FAZ із посиланням на пресслужбу Білого Дому.

Білий дім оголосив у неділю ввечері, що Байден спочатку відвідає саміти НАТО, ЄС та G7 в Брюсселі цього четверга, як і планувалося. У п'ятницю він вирушить до Варшави. На суботу там запланована двостороння зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Мова має йти про гуманітарну кризу, "спровоковану невиправданою і необґрунтованою війною Росії проти України".

Білий дім також повідомив, що Байден говоритиме сьогодні у форматі відеоконференції з канцлером Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном, прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі та прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Виліт Байдена до Брюсселя запланований на середу.

Глави держав і урядів провідних демократичних економічних держав зустрінуться в четвер у Брюсселі на саміті G7. Саміт входить до двох інших самітів у Брюсселі того ж дня: спочатку зустрічаються глави держав і урядів НАТО. Мова зокрема йтиме про війну в Україні. У другій половині дня відбудеться саміт ЄС. Байден бере участь у всіх трьох самітах. Це його третя поїздка до Європи від вступу на посаду в січні 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ