Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічна комісія ЛМР ініціює створення екологічного відділу поліції

Гал-інфо поспілкувалося з головою постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради Володимиром Лучишиним про ситуацію зі спалюванням сухої рослинності та про ініціативи, які можуть вирішити цю проблему.
Ілюстративне фото

Коли спалюється сухостій, гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Крім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання.

Попри застереження влади, у Львові продовжують спалювати суху рослинність. Лише за минулий тиждень зафіксували 31 пожежу в екосистемах, а загалом від початку року – 64 пожежі.

Згідно із законодавством, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

“Зі спалюванням сухостою, мені здається, ці всі просвітні кампанії не працюють, бо щороку нам  показують обгорілих тварин, нам показують історії, коли люди горять,  але кожен  думає, що з ним таке не трапиться. Тут мені здається тільки санкції можуть спрацювати. Ми вже висловили ініціативу від депутатів міської ради до міністра екології, міністра внутрішніх справ і керівника екологічного комітету ВРУ з приводу того, щоб був створений екологічний відділ поліції або якась окрема служба, чи щоб на місця віддали повністю повноваження для контролю цієї ситуації.  Зараз поліція не може впоратися і зі своєю роботою і з питанням спалювання трави, для них це виглядає не надто серйозним правопорушенням, але будуть рейди, будуть штрафувати, і я думаю, це найвагоміший аргумент для людей”, - зазначив Володимир Лучишин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ