Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ексміністру енергетики Демчишину вручили підозру за співпрацю з Л/ДНР

Слідчі СБУ і ДБР вручили підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України, який займав цю посаду з 2014 по 2016 рік.
Володимир Демчишин

Про це інформує пресслужба СБУ.

Підозра оголошена за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу України ‒ сприяння терористичній групі чи терористичній організації.

Слідством встановлено, що посадовець упродовж грудня 2014 - лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій «Л/ДНР».

Крім цього, міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з представниками «Л/ДНР». 

Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.

У результаті протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн грн. 

Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих «урядів» терористичних організацій «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях. Більше того, це призвело до зменшення фінансового навантаження країни-агресора щодо матеріального забезпечення «Л/ДНР». 

Вручення даної підозри – це частина системної роботи СБУ із викриття посадових осіб, які зрадили державним інтересам України на фоні гібридної агресії РФ. 

Нагадаємо, що раніше підозру у державній зраді отримали чинний депутат Верховної Ради та один із підприємців.

Робота СБУ у взаємодії з ДБР та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора у даному напрямку триває. Встановлюються та будуть притягнуті до відповідальності інші особи, причетні до злочинів проти основ національної державності України.

Видання УНН із посиланням на правоохоронні органи пише, що мова йде про ексміністра енергетики (2014 — 2016 рр.) Володимира Демчишина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ