Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерт розповів про етапи введення миротворців на Донбас

Спецпредставник США Волкер і помічник президента РФ Сурков, вочевидь, знайшли порозуміння щодо місії ООН і вирішення конфлікту на Донбасі. Але цей компроміс може призвести до фактичної федералізації України. Таку думку сайту "24" висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За словами експерта, на першому етапі буде введення миротворців по лінії розмежування, що і пропонувала Росія, – аби Кремль залишив, так би мовити, своє обличчя. Відбудеться розведення важкої техніки, і миротворці стануть між ЗСУ і бандформуваннями псевдореспублік.

20 тисяч миротворців – достатньо для розміщення їх по лінії розмежування. Тому що для розгортання повноцінної місії по всій окупованій території, включаючи україно-російський кордон, цієї кількості мало. Тому що кількість російських військових найманців коливається в межах 40 тисяч,
– говорить Снєгирьов.

На другому етапі, вважає фахівець, буде розширення місії. Але лише після прийняття Україною політичних пунктів мінських домовленостей.

Україна буде змушена провести місцеві вибори в ОРДЛО, загальну амністію і фактично надати цим територіям особливий статус, на чому наполягає Москва. Тобто відбудеться легітимізація бойовиків,
– переконаний Дмитро Снєгирьов.

А після виборів, зазначає військовий експерт, швидше за все, буде введення миротворців на всій території ОРДЛО, і, можливо, буде передача під контроль місії україно-російського кордону. Тут, на думку Снєгирьова, все залежатиме від поведінки РФ: наскільки Кремль дотримається взятих на себе зобов’язань – після введення миротворців і виконання Україною політичної частини мінських угод віддати контроль над кордоном.

Нагадаємо, як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дипломатичні джерела в США та ЄС, влада США готує подати на розгляд Росії план з розміщення на окупованій частині Донбасу 20 тисяч миротворців. Зробить вона це в найближчі декілька днів.

Канал 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ