Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Експерти стверджують, що ціни на пальне досягли свого піку

З початку серпня ціна на бензин на львівських заправках значно зросла. Зокрема, бензин марки А-92, А-95 і дизпаливо зросли  в середньому на 0,40 грн, а  бензин марки А-76  – на 0,20 грн.
Ситуацію, що склалася на ринку пального, “Гал-info” прокоментував головний редактор журналу „Газ і нафта” Олег Дорожовець: „Серпень – початок вересня – один із двох традиційних періодів збільшення використання палива. Іншим таким періодом є друга половина травня. Зазвичай цей час продавці палива використовують для того, щоб наростити ціни. Пізніше ціни можуть навіть трохи впасти, але до попередньої позначки вони не повернуться. Загалом Україна все більше залежить від світових цін на нафту, оскільки зараз значна частина нафти в Україну імпортується. Отже, ціни на паливо в Україні поступово стають європейськими. Зростають світові ціни, а отже і ціни на паливо в Україні. Трейдери намагаються заробити більше, проте звинувачувати їх у спекуляціях безпідставно, оскільки в нас дуже мало вітчизняної нафти.”
 Схожої думки дотримується  керівник прес-центру „Концерн „Галнафтогаз” Олесь Пограничний.
„Зараз відбувається сезонне подорожчання цін. Проте одним із факторів подорожчання є також близькосхідний конфлікт і подорожчання нафти на світових ринках. А ми давно вже залежимо від цін на нафту на світовому ринку. Думаю, ціни на бензин досягли свого піку і далі зростати не будуть”, - зазначив “Гал-info” Олесь Пограничний.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ