Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Експертиза встановила відповідальність командування АТО за Іловайську трагедію, – Бутусов

Результати військово-тактичної експертизи Іловайскої операції, під час якої, за даними Генпрокуратури, загинуло 366 українських воїнів, 158 зникло безвісти, абсолютно однозначно встановлюють відповідальність всіх посадових осіб у військовому командуванні АТО по Донецькій та Луганській областях, секторів "Б" і "Д" за прийняття або неприйняття певних рішень відповідно до чинної нормативної бази ВСУ.

Про це в статті для DT.UA пише журналіст Юрій Бутусов.

"Тепер необхідний суд по Іловайську. Суду й учасникам процесу буде нескладно розібратися в ситуації, тому що тепер увесь розвиток тактичної обстановки в ході операції має юридичне трактування. Слід зазначити, що всі експерти, включаючи генералів і офіцерів, які перебувають на військовій службі, одноголосно підписали результати експертизи — навіть без зауважень", - зазначає автор.

Разом з тим, за його словами, експертиза не розглядала участь політичних лідерів України у прийнятті рішень під час Іловайської операції.

"У чому ключове значення експертизи? Велика частина рішень штабу АТО не оформлена письмовими наказами, а ті письмові накази, які були видані у встановленому порядку, мали бути прив'язані до поточної обстановки. Суд самостійно розібратися не зміг би. Тому що суд дає оцінку документам, а оцінювати в цьому випадку потрібно також відсутність документів, відсутність письмових наказів, неухвалення рішень", - пояснює Бутусов.

Детальніше про військово-технічну експертизу з Иловайску та її результати читайте в статті Юрія Бутусова Іловайськ. Річниця у свіжому номері "Дзеркало тижня. Україна".

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ