Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Експертиза підтвердила участь беркутівців у вбивствах на Майдані

Святошинський районний суд закінчив вивчення балістичних експертиз у справі п'ятьох екс-беркутівців про розстріл 48 учасників Майдану. За словами представника ГПУ, експертиза куль і їх фрагментів, вилучених з тіл загиблих і поранених учасників протестів на Майдані, підтверджує причетність обвинувачених беркутівців до злочину.

Про це повідомляє кореспондент ЛІГА.net.

"Останньою експертизі вдалося встановити конкретні автомати, закріплені за спецпідрозділом (спецроти київського Беркута - ред.), з яких були вбиті і поранені протестуючі. Експертизою встановлено факт вбивств з конкретних автоматів, закріплених за конкретними співробітниками", - заявив журналістам у перерві судового засідання прокурор ГПУ Олексій Донськой.

Після перерви суд продовжить вивчення доказів сторони обвинувачення у справі екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського.

26 січня в суд були передані справи п'яти екс-бійців Беркута - Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, підозрюваних у розстрілі активістів Майдану, а також заступника командира полку Беркут Олега Янишевського і двох його підлеглих. Суд над ними триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ