Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Електронні послуги стануть у нагоді учасникам ЗНО

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання стартує 5 лютого і триватиме до 25 березня.
Електронні послуги стануть у нагоді учасникам ЗНО.

Участь у ЗНО можлива тільки за наявності ID-карти (за деякими винятками, які стосуються здебільшого жителів окупованих територій та іноземців). Учні, яким виповнилось 14 років, повинні заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорту громадянина України, а саме ID-карти – зазначають у Державній міграційній службі України.

Для оформлення ID-картки потрібно зібрати необхідні документи (перелік можна знайти на сайті dmsu.gov.ua у розділі «Послуги») та звернутися до підрозділу Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Біометричний документ для громадян, які отримують його вперше, оформлюють безкоштовно та видають не пізніше ніж за 20 робочих днів від дня оформлення заяви-анкети для його отримання.

У свою чергу, Державне агентство з питань електронного урядування нагадує, що у сфері оформлення біометричних документів працюють електронні послуги, які дозволяють скоротити час візиту до підрозділу ДМС.

Отримувачі біометричних паспортів можуть дистанційно:

  • записатися до електронної черги
  • завчасно оплатити послугу онлайн
  • заповнити інтерактивну форму, зазначивши свої персональні дані.

Електронна послуга доступна на сайті Державної міграційної служби України, а також – на Урядовому порталі у розділі «Електронні послуги».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ