Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Енергетична безпека України – невід’ємний елемент загальної безпеки держави

1/3
Сьогодні, 9 листопада у Києві, директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Сергій Корсунський виступив перед офіцерами Генерального штабу Збройних Сил України. Про це проінформували у прес-службі генерального штабу ЗСУ.

Очільник Дипломатичної академії розповів військовослужбовцям про основні аспекти енергетичної безпеки нашої держави в сучасних геополітичних реаліях. Зокрема, Сергій Володимирович зупинився на питаннях залежності Європи від російського газу та основних напрямках трансформації світового газового ринку. Основний наголос експерт зробив на загрозах будівництва Росією в обхід України нових газопроводів.

  • «Північного потоку 2» та «Турецького потоку».
  • Будівництво цих мереж – це ніщо інше, як спроба вбити клин між західними та східними країнами Європейського союзу, де газ є одним із основних політичних важелів, – наголосив Сергій Корсунський.

Спілкуючись з офіцерами Генштабу директор Дипакадемії коротко окреслив ключові аспекти енергетичної стратегії Росії, яка є складовою воєнної політики Кремля.

Інтереси країни-агресора мають глобальний характер. Сергій Корсунський підкреслив, що за трубами Газпрому крокують російські військові, які нарощують свою присутність на маршрутах транспортування природного газу від Середземного моря й до Арктики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ