Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Епіфаній роздав Благодатний вогонь в соборі Києва

Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook сторінки почесного Філарета, митрополита Епіфанія, прес-службу ПЦУ та інші.

Митрополит Епіфаній у Михайлівському соборі роздав Благодатний вогонь вірянам України. Зокрема, у зверненні почесного Київського і всієї Руси-України Філарета повідомляється, що Благодатний вогонь вже прибув до Володимирського собору, де почалась нічна великодня служба. Також, святе світло (так цей вогонь називається у грецькій традиції) з'явився у Софії Київській. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook сторінки почесного Філарета, митрополита Епіфанія, прес-службу ПЦУ та інші.

“До Володимирського собору, з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, Благодатний вогонь привіз митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який особисто з делегацією Волинської єпархії перебував на Святій Землі та отримав цей вогонь. Благодатний вогонь урочисто зустріли настоятель Володимирського собору протоієрей Борис Табачек разом з духівництвом храму, численні парафіяни, жителі та гості Києва”, — йдеться у зверненні Філарета.

Зокрема, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який доставив вогонь до собору, привітав вірян зі святом.

“Хай Бог милосердя завжди буде з нами, благословляє нас на щасливе майбутнє. У нас є майбутнє. У нас у майбутньому має бути лише два варіанти: добре... і дуже добре”, — сказав Михаїл, останні слова промовивши разом із парафіянами.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що вогонь також доставили до Михайлівського золотоверхого собору — кафедрального собору митрополита ПЦУ. Отже, в цьому році Епіфаній вперше взяв участь у ритуалі Великодньої церемонії роздачі вогню як митрополит ПЦУ.

Зокрема, про те, що Благодатний вогонь з храму Гробу Господнього у Єрусалимі доставили до цих церков повідомив представник прес-служби ПЦУ — Іван Сидор: “запаліть і Ви свічку від цього полум’я та помоліться, щоб Ваші серця сповнювалися теплом, радістю, миром і любов’ю Воскреслого Господа. Вогонь вже горить у наших українських святинях — Михайлівському Золотоверхому соборі, у Софії Київській (трапезний храм) та ін”.

“Усіх зі Світлим Христовим Воскресінням!”, — додав він.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ