Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Ердоган і Зеленський вшанували пам'ять 4 українських морпіхів

7 серпня під час візиту в Анкарі президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вшанували хвилиною мовчання чотирьох військових ЗСУ, які загинули на Донбасі через обстріли бойовиків. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Я думаю, що ви всі будете не проти. Вчора четверо наших хлопців, молодих людей – всі молодші за мене, не повернулися живими… Вони загинули. Я думаю, було б справедливо, щоб ми зараз ушанували хвилиною мовчання наших загиблих», – сказав Глава держави.

Він нагадав, що у зв’язку з цими подіями сьогодні багато часу було приділено перемовинам щодо війни на Донбасі та реалізації Мінських домовленостей.

Присутні в залі представники делегацій двох країн і журналісти відгукнулися на пропозицію Володимира Зеленського та вшанували пам’ять українських військових хвилиною мовчання.

«Дякую вам. Я думаю, що це дуже важливо, щоб усі розуміли, що весь світ – і Туреччина, і кожна інша країна – пам’ятає про наших бійців. Це дуже важливо для їхніх батьків, для їхніх дітей», – сказав він.

Зі свого боку Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив співчуття у зв’язку з втратою.

«Ми із сумом дізналися, що вчора, незважаючи на режим припинення вогню, загинуло четверо українських військових. І я ще раз у присутності Президента України висловлюю свої співчуття українському народу», – сказав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Франції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ