Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ердоган вибачився перед Путіним. Голова МЗС прибуде в Сочі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган справді надіслав президенту Росії Володимиру Путіну лист із вибаченнями за збитий торік на сирійсько-турецькому кордоні винищувач Су-24. Про це повідомляє Hurriyet, передає "Європейська правда".

"Ми перебуваємо на порозі значних змін у відносинах з Росією", – заявив міністр оборони Туреччини Фікрі Ішик.

За інформацією CNNTurk, прес-секретар Ердогана також підтвердив, що турецький президент направив лист Путіну, у якому відзначив глибоку скорботу з приводу збитого російського військового літака, висловив співчуття родині загиблого пілота і попросив у них пробачення.

"Я хочу ще раз розділити біль з сім'ями загиблих пілотів і висловити їм свої співчуття; кажу їм – мені дуже шкода", – зацитував речник слова Ердогана.

Він заявив, що Ердоган направив лист Путіну, щоб поновити традиційні дружні відносини між Туреччиною і Росією, для співпраці у врегулювання регіональних криз і спільної боротьби з тероризмом.

Водночас, стало відомо, що 1 липня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відвідає російське місто Сочі.

Як повідомляє CNNTurk, Чавушоглу приїде на засідання Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Очікується, що на полях ОЧЕС турецький міністр проведе зустріч із російським колегою Сергієм Лавровим.

А турецькі прокурори поновили справу у відношенні Альпарслана Челика, підозрюваного в убивстві російського пілота Олега Пєшкова, повідомляє РИА Новости з посиланням на агентство "Рейтер".

Як відомо, 24 листопада 2015 року турецькі ВПС збили російський військовий літак СУ-24. Туреччина стверджувала, що літак порушив її повітряний простір в районі кордону з Сирією. Міноборони РФ заявило, що літак знаходився над сирійською територією.

Після  інциденту відносини Росії і Туреччини різко погіршилися. РФ ввела щодо Туреччини обмеження, зокрема, заборонивши ввезення низки продовольчих товарів і скасувавши чартерні перевезення та безвізовий режим.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ