Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ердоган звинуватив коаліцію під проводом США у підтримці "Ісламської держави"

Ердоган звинуватив коаліцію під проводом США у підтримці "Ісламської держави", - УНІАН.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив коаліцію під проводом США, яка веде боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), у недотриманні обіцянок та підтримці "терористів".

"Сили коаліції, на жаль, на даний момент не дотримуються того, що обіцяли", - сказав Ердоган на прес-конференції в Анкарі, передає Deutsche Welle.

За його словами, коаліція надає підтримку як загонам ІД, так і курдським "Загонам народної самооборони" (YPG), які вважаються збройним крилом сирійської курдської партії "Демократичний союз" (PYD).

"Вони звинувачували нас в підтримці ІД. А ось тепер вони підтримують терористичні угруповання, в тому числі й ІД, YPG та PYD. Тут сумнівів немає. У нас є достатньо підтверджених доказів - фотографій та відеозаписів", - запевнив Ердоган.

Партія PYD наближена Робітничої партії Курдистану (РПК), яка в ЄС, США та Туреччині вважається терористичною організацією. 6 листопада Ердоган звинувачував Європу в підтримці РПК. Рік тому, у розпал кризи між Росією та Туреччиною, з боку Москви на адресу Анкари лунали закиди в торгівлі нафтою з ІД.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ