Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Facebook Messenger запускає український інтерфейс

Як стало відомо Гал-інфо Facebook Messenger запускає український інтерфейс для Android.

Нагадаємо, нещодавно експерти ІТ-компанії GlobalLogic визначили перелік найбезпечніших месенджерів для особистого та професійного спілкування, щоб убезпечити користувачів від дедалі частіших кібератак.

За словами Орхана Гасімова, Technology Director GlobalLogic, найбезпечнішим безкоштовним месенджером є Signal. Застосунок розробив американський дослідник з питань кібербезпеки Моксі Марлінспайк. Месенджер використовує технологію наскрізного шифрування – тобто повідомлення доступні лише для відправника та отримувача, їх не можна прочитати, навіть перехопивши. 

Також до списку безпечних месенджерів експерти додають платний застосунок Threema. Його можна використовувати повністю анонімно, без додавання номеру телефону й інших даних. Месенджер шифрує всі повідомлення, не зберігає інформацію на сервері та не збирає персональні дані користувачів.

Водночас Whatsapp та Facebook Messenger називають найменш захищеними – месенджери можуть дешифрувати та прочитати копії повідомлень користувачів на сервері та передавати дані або листування стороннім особам, спецслужбам або правоохоронним органам.

Найпопулярніші месенджери серед українців – Telegram та Viber – також менш безпечні. Так, наприклад, технологія наскрізного шифрування в Telegram доступна лише для секретних чатів. Viber хоч і шифрує повідомлення, проте ключі для дешифрування та історію листування застосунок зберігає на сервері. Це означає, що повідомлення можуть бути розшифровані третіми особами в будь-який момент. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ