Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Facebook закрив мережу фейкових протрампівських акаунтів

Соцмережа Facebook ліквідувала мережу фейкових акаунтів, які поширювали пропаганду на користь президента США Дональда Трампа.

Як пише The Verge, профілі «маскувалися» під американців: так, штучний інтелект генерував обличчя для фото в соцмережах, пише Громадське.

Facebook повʼязала акаунти з американською медіакомпанією The BL, яка повʼязана з Epoch Media Group. У серпні вперше з'явилась інформація, що Epoch Media Group поширювала пропаганду на підтримку Трампа через соцмережі.

У Facebook повідомили, що облікові записи публікували «з дуже високою частотою» агітацію на підтримку американського президента та були повʼязані з сайтами, що належать BL і The Epoch Times. Обліковими записами та сторінками керували люди у США та Вʼєтнамі.

Зазначається, що Facebook видалив 610 облікових записів, 89 сторінок Facebook, 156 груп і 72 облікових записи Instagram, повʼязані з організацією. Близько 55 мільйонів акаунтів підписались на одну з видалених сторінок у Facebook, а 92 тисячі підписалися принаймні на один із цих облікових записів Instagram. За даними Facebook, організація витратила на рекламу сторінок у соцмережах близько 9,5 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ