Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ФБР попередило про можливі атаки ІД в США на Різдво

Федеральне бюро розслідувань опублікувало попередження про можливі атаки так званої Ісламської держави на території США в період різдвяних свят.

"ФБР відомо про декілька онлайн-публікацій із закликами до атак проти американських церков. Як і завжди в подібних випадках, ФБР слідкує за ситуацією, з'ясовуючи, наскільки правдоподібними є такі загрози", - йдеться в заяві бюро.

Раніше чиновники анонімно повідомили американським ЗМІ, що ФБР та міністерство внутрішньої безпеки США направили відомствам на місцях офіційне попередження про можливі атаки.

Це сталося після того як на сайтах, що підтримують "ІД", у відкритому доступі був опублікований перелік американських церков.

Одночасно Держдепартамент США порекомендував американським туристам не відвідувати Йорданію та окремі райони Єгипту, пославшись на високий рівень терористичної загрози.

За даними американського зовнішньополітичного відомства, вихідці з США та країн Заходу можуть стати об'єктами нападу в цих країнах.

Окрім того, після атаки на різдвяний ярмарок в Берліні влада Нью-Йорка, Чикаго та Сан-Франциско посилила заходи безпеки на різдвяних ринках.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ