Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ФБР розслідувало, чи свідомо Трамп працював на РФ - NYT

Після того, як президент США Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі з посади у травні 2017 року ФБР почало розслідування щодо того, чи діяв Трамп в інтересах Росії.

Про це повідомило у п'ятницю ввечері The New York Times із посиланням на колишніх співробітників правоохоронних органів та інші інформовані джерела.

За інформацією видання, слідчі контррозвідки США намагалися з'ясувати, чи становили дії Трампа можливу загрозу національній безпеці, а також чи свідомо Трамп працював на Росію, чи несвідомо потрапив під вплив Москви.

Також у ФБР розслідували, чи було звільнення Трампом Комі перешкоджанням правосуддю.

Прес-секретар ФБР відмовився від коментарів з цього питання.

Водночас адвокат Трампа Рудольф Джуліані намагався применшити значення розслідування, відзначає видання.

"Той факт, що пройшло півтора року, і немає жодних свідчень про загрозу національній безпеці, означає, що вони нічого не знайшли", - заявив Джуліані у п'ятницю, хоча і визнав, що не посвячений у деталі розслідування.

У суботу сам Дональд Трамп у своєму Twitter заявив, що для розслідування ФБР щодо нього не було ніяких підстав і жодних доказів.

"Щойно дізнався в "The Failing New York Times" (провальному New York Times - ред.), що корумповані колишні лідери ФБР, майже всі звільнені або змушені покинути агентство з дуже поганих причин, почали розслідування проти мене без будь-якої причини і без доказів після того, як я звільнив брехливого Джеймса Комі", - написав Трамп.

Він також заявив, що веде чи не найжорсткішу політику щодо Росії серед усіх американських президентів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ