Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет: Київський патріархат хочуть до літа знищити

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив про намір влади ліквідувати цю церкву до червня.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Експрес".

"Київський патріархат хочуть до літа знищити... По всій Україні представники влади, спонсори, або священики Московського патріархату проводять бесіди з нашими священиками, їм пропонують переходити в підпорядкування Московського патріархату, а за це обіцяють різну підтримку і допомогу", - сказав Філарет.

Патріарх підкреслив, що такі бесіди проходять зі священиками у різних областях країни – від Львівської до Донецької. "Наприклад, на Вінниччині священиків викликали в райадміністрації там, ставили ультиматуми", - сказав він. Філарет додав, що такі випадки були також у Київській та інших областях, зокрема, на Донбасі такі бесіди були проведені, за його словами, з 70% священиків.

"Почалися рейдерські захоплення наших храмів... І всюди влада на боці російської церкви", - сказав патріарх. Він висловив впевненість, що подібні випадки є частинами єдиного плану, оскільки події по всій країні проходять за одним сценарієм.

Нагадаємо, раніше Філарет заявляв про московську спробі реалізувати масштабний план з розвалу і знищення Київського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ