Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Філенко: Форум Євромайданів у Харкові – це спроба розколоти Майдан

Майдан став головним політичним явищем України. Так було торік, так буде й цього року. Відтак спроба осідлати тему Майдану у нинішній ситуації проявлятиметься з багатьох сторін. Як із середини Майдану – це намагатимуться зробити його аутсайдери, так і ззовні - постійними спробами влади розколоти Майдан та дискредитувати його, аби внести сум’яття серед його прихильників. Про це заявив один з активістів "Третьої Української Республіки".

У Харкові ми станемо свідками чергової такої «блискучої» спроби розколоти політичну і громадську частину Майдану, каже він.

Це місто, на думку активіста, вибрано аж ніяк не випадково для проведення Всеукраїнського Форуму Євромайданів11-12 січня, адже саме через Харків Росія постійно завойовувала Україну. Можна згадати і про входження військ Муравйова, і про створення столиці України саме на Сході. Саме тому Харків у черговий раз не випадково обрано форпостом можливого розколу Майдану. Тим паче, при владі там абсолютно лояльна до влади парочка Кернес-Добкін. Тому Харків – зручне місто для такого провокативного збіговиська.

Звісно ж, подія «не тягне» на Сєверодонецьк, але певні паралелі проглядаються. Перелік учасників, які ініціювали це так зване зібрання громадськості, не залишає жодних сумнівів у тому, що воно контролюється та організовується владою. Зокрема, Адміністрацією президента на чолі з «недовідставленим» Льовочкіним.

Багатьох представників регіонів начебто об’єднавчою ініціативою уведено в оману. І я не виключаю, що на цих зборах будуть присутні й представлені щирі прихильники столичного Євромайдану. Закликаю їх уважно подивитися на це дійство, уважно все вислухати й зробити самостійні висновки.

«Я не заперечую будь-яку ініціативу громадськості і будь-які збори громадян для обговорення актуальних проблем сьогодення. Проте застерігаю і прошу бути уважними: треба бачити і ляльок, і ляльководів», – каже Філенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ