Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінансові порушення головної ритуальної служби Львова розслідуватимуть надалі

Личаківський районний суд Львова дозволив продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів працівниками Львівського комунального підприємства "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" ще на півроку.
Photo by María Castillo form PxHere

Личаківський районний суд Львова дозволив продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів працівниками Львівського комунального підприємства "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" ще на півроку. Про це йдеться в ухвалі суду від 07.08.2020 року, що згодом з’явилася в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Ухвала стосується справи, що у даний час розслідується  слідчим відділом Личаківського ВП ГУ НП у Львівській області та яка пов’язана із виявленням фінансових порушень на ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг". Відкрита вона було 09.08.2019 року - за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

З ухвали суду також вбачається, що підставою для відкриття цієї справи стали результати ревізії, проведеної Західним офісом Держаудитслужби щодо фінансово-господарської діяльності Львівського комунального підприємства "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" за період з 01.01.2016 по 28.02.2019.

Ревізією були встановлені фінансові порушення, що призвели до витрат на загальну суму 489,9 тис. грн. Із яких недоотримані доходи склали 85,8 тис. грн., незаконні витрати - 400,4 тис. грн., нестача товарно-матеріальних цінностей та основних засобів - 3,7 тис. грн. Також ревізори встановили інші фінансові порушення в сумі 703,1 тис. грн.

Про частину виявлених порушень в ухвалі міститься достатньо детальна інформація, з якої добре зрозуміло, як саме головна ритуальна служба Львова «хімичить» на обрядових послугах. Йдеться, зокрема, про відсутність на підприємстві у період 2018 року належним чином оформлених первинних документів, що підтверджують факт здійснення перевезення померлих учасників АТО автомобілем Форд. У результаті, як вбачається з ухвали,  було безпідставно списано бензину марки А-92 в кількості 989,0 л на загальну суму 27034,36 грн, чим заподіяно матеріальної шкоди підприємству на цю ж суму.   

Або ще такий факт (цитуємо дослівно): «Водночас відповідно до даних щомісячних звітів про рух матеріалів Сихівського кладовища, Янівського кладовища, протягом 2018 року та січня-лютого 2019 року також списувалось пальне на роботу транспортних засобів з метою вивезення сміття, на загальну кількість 3528, 2 л на загальну суму 98939, 54 грн. У ході ревізії документально підтвердити кількість сміття, яке підлягало вивезенню з кладовищ, та кількість поїздок транспортних засобів не надається можливим. Враховуючи вищенаведене та документального не підтвердження обсягів вивезеного сміття для утилізації, а також наявність спеціалізованого підприємства, здійснено списання пального в загальній сумі 210669, 25 грн та завдано матеріальну шкоду на зазначену суму. Проте, через ненадання усіх документів, суму збитків не вдається встановити в повному обсязі».

Нагадаємо, що Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» підпорядковане департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

ЛКП займається організацією поховання померлих і наданням ритуальних послуг, утриманням місць поховання згідно із встановленими санітарними нормами, благоустрієм всіх міських кладовищ.

З 10 серпня 2018 року директором ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" призначено Олега Герасимюка, який до цього був безробітним і перебував на обліку у Жовківському районному центрі зайнятості.

Раніше Олег Гарасимюк працював слідчий УМВСУ у Львівській області, державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища та радіаційної безпеки Державної екологічної інспекції у Львівській області, , обіймав керівні посади в ДП «Львівстандартметрологія».

    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ