Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові продовжують «хімічити» на обрядових послугах

Львівські кладовища за 1,84 млн грн охоронятиме фірма, що перемогла на тендері з сумнівною конкуренцією.

Львівське комунальне підприємство "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" в особі його директора Олександра Єгорова 07 лютого 2022 року підписало договір з Товариством з обмеженою відповідальністю «Центральне медіа», в особі директора Євгенія Гарабача,  щодо послуги з охорони територій кладовищ Львова. Вартість цієї угоди (з терміном дії до 31 грудня 2022 року)  складає  1 835 900 грн.

Водночас перемога в тендері ТОВ «Центральне медіа» виглядає вельми сумнівно. З огляду, зокрема, на те, що фірма-переможець виявилася пов’язаною з компанією «Кодекс Безпеки», яка на торгах комбінату перемагала раніше. 

Йдеться про відкриті торги щодо послуги з охорони територій кладовищ Львова, на яких єдиним конкурентом названої компанії було ТОВ «Гас Груп» та за результатами яких з  фірмою «Кодекс Безпеки» ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" уклав угоду від 17.06.2021 року на 1,97 млн грн.

Пов'язаність фірм «Центральне медіа» та «Кодекс Безпеки» полягає в тому, що ще не так давно (в середині минулого року)  вони знаходились за однією адресою: м. Львів, вул.  Шота  Руставелі, буд. 13, кім. 14. 

Ще більш цікавим є те, що «Центральне медіа», яке нещодавно отримало перемогу в тендері з охорони кладовищ, вказало співвиконавцем саме ТОВ «Кодекс Безпеки» (в довідці про залучення субпідрядника). При цьому вказало, що для надання послуг залучає в тому числі його спроможності (матеріально-технічну базу) – «в обсязі менше 20% від вартості договору про закупівлю». Пов'язаність простежується також в тому, що (згідно наявних довідок) перелік працівників (охоронників) «Центральне медіа» частково співпадає із працівниками (охоронниками) «Кодекс Безпеки» на минулорічному тендері.

Тепер що стосується конкуренції під час останнього «охоронного» тендеру комбінату. Участь у відкритих торгах, окрім ТОВ «Центральне медіа», взяли ще дві фірми: ТОВ «СГ Капітал Груп» та ТОВ «Ґолден Експрес», які були створені торік та за даними Clarity Project учасниками торгів були вперше. Відтак за «дивним» збігом обставин не завантажили усіх потрібних документів, через що  їхні  пропозиції були відхилені. 

Заслуговують на увагу також такі факти.  «СГ Капітал Груп» зареєстровано в Сумах, однак належить львів’янці Тетяні Лукашенко. Окрім цієї фірми вона є співвласницею «Гас-Груп» - тієї самої компанії, що на минулорічному «обрядовому» тендері була єдиним конкурентом того самого вищеназваного ТОВ «Кодекс Безпеки».

До участі у торгах конкуренти - «Центральне медіа», «СГ Капітал Груп» та  «Ґолден Експрес» - завантажили документи з однаковими дефектами друку чи сканування (плямами), що може вказувати на спільне використання техніки. До того ж, деякі документи були створені в однаковій програмі.

Про це інформують Наші гроші. Львів (публікація «Партнери з однаковими документами позмагались за охорону кладовищ у Львові»).

Фірми «Центральне медіа» та «Кодекс Безпеки»  були зареєстровані у Львові в 2016 році. При цьому ТОВ «Центральне медіа» вперше перемогло  у відкритих торгах. За результатами цих торгів, згідно з вищеназваним договором,  товариство  надаватиме послуги з охорони  на території «Виробничо-реставраційного комбінату обрядових послуг» та на чотирьох кладовищах: Сихівському, Янівському, Голосківському та кладовищі в Рясне.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ