Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фінансування виборів цього року ще не розпочалося

Витрати на підготовку та проведення президентських виборів профінансовані у 2009 році на 80%, а фінансування на 2010 рік ще не розпочалося. Про це заявив учора журналістам заступник голови ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, на кінець 2009 року витрати на підготовку і проведення виборів були профінансовані у обсязі близько 80% від необхідного. Зокрема, були повністю проплачені витрати з виготовлення виборчої документації, в тому числі виборчих бюлетенів та послуги ЗМІ.

В той же час залишилися недофінансованими витрати з оплати праці членів виборчих комісій. Однак, за словами М.Охендовського, це сталося з вини окружних комісій, які вчасно не подали необхідні документи, передає УНІАН.

«На сьогоднішній день ситуація з фінансуванням виборів не змінилася абсолютно, оскільки ще не почалося фінансування витрат, необхідних для організації підготовки виборів у 2010 році», - сказав М.Охендовський.

Крім того, він повідомив, що можливо завтра ЦВК на своєму засіданні розгляне проект кошторису витрат на підготовку і проведення виборів на 2010 рік.

ЦВК має намір передати цей кошторис до органів виконавчої влади. В той же час М.Охендовський нагадав, що органи державної влади під час свят не працюють, тому ці документи будуть передані тільки після новорічних і різдвяних свят.

Також М.Охендовський зазначив, що ЦВК сподівається на ефективну і якнайскорішу реакцію органів державної влади щодо фінансування виборів президента.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ